Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - HALİL FİDAN - İnanç ve kültür turizminin önemli mekanlarından Şanlıurfa, doğal güzellikleri, mimarisi ve tarihi eserlerinin yanı sıra konuk evlerinde düzenlenen sıra geceleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil olanağı sunuyor.

        Sahip olduğu güzellikler ve huzur ortamı sayesinde her dönem tercih edilen "peygamberler şehri" Şanlıurfa, Kurban Bayramı tatilinde de özellikle yerli turistlerle hareketli bir dönem geçiriyor.

        Turistler Hazreti İbrahim'in doğduğu ve dönemin hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl Yerleşkesi, Urfa Kalesi, Türkiye'nin en geniş koleksiyonlarından birine sahip Şanlıurfa Müze Kompleksi, şehre 18 kilometre uzaklıktaki Göbeklitepe kazı alanı, Hz. Eyüp'ün çile çektiği makam olarak kabul edilen mekan, konik kubbeli evleri ve farklı mimarisiyle tarihi Harran ilçesi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Halfeti, Bozova ile Birecik ilçelerini görme imkanı buluyor.

        Geceyi kent merkezinde geçirmek isteyenler ise yöresel müziklerin sunulduğu Şanlıurfa'yla özdeşleşen ünlü "sıra geceleri"ne katılıp, lahmacun, kebap, çiğ köfte ve şıllık tatlısı gibi yöresel yemekleri tadıyor.

        Ziyaretçiler, yöresel müzikler eşliğinde dilediklerince eğlenme imkanı elde ediyor.

        - "Sıra geceleriyle eğlenceye doyuyorlar"

        Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberler Odası Başkanı Müslüm Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemlerde yaşanan olumsuz gelişmelerin turizmi de etkilediğini belirtti.

        Kurban Bayramı tatilinin uzun tutulmasıyla bir nebze olsun rahat nefes aldıklarını aktaran Çoban, Şanlıurfa'nın çok güvenli bir şehir olduğunu ve herkesi buraya davet ettiklerini söyledi.

        Çoban, kente gelen ziyaretçilere mutlaka sıra gecelerine katılmalarını tavsiye ederek, şöyle konuştu:

        "Bölgemiz her geçen gün güvenli hale geliyor, özellikle Suriye'de terör örgütlerine yönelik harekat ve PKK'ya karşı yürütülen kararlı tavır sayesinde bölgemiz daha da istikrarlı hale geldi. GAP turları yeniden start aldı, bunun için umutluyuz. Şanlıurfa turizm anlamında çok zengin bir kent, bu turizm ögelerinden biri de sıra geceleridir. Kentte gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz gündüz gezip gece ise sosyal aktivite olarak burada insanlar eğlenme ve stres atma imkanı buluyor. Ayrıca burada Şanlıurfa'nın yöresel yemeklerini de usta aşçıların ellerinden tadabiliyorlar. O lezzetli yemeklerin ardından ise ekiplerin hazırladığı yöresel müzikleri dinleme fırsatı buluyorlar. Sıra gecelerinde insanlar eğlenceye doyuyorlar diyebiliriz, bu eşsiz değerimiz rağbet görmeye devam ediyor. Şanlıurfa'ya gelen misafirlerimiz sıra gecesiz buradan ayrılmıyorlar."

        Sıra gecesinin kent dışında da ilgi gördüğünü anımsatan Çoban, ekiplerin hem yurt içi hem de yurt dışına giderek bu sanatı icra etmeye çalıştıklarını ve memleketin tanıtımına katkı sunduklarını dile getirdi.

        Çoban, Şanlıurfa'da çok sayıda sıra gecesi ekibinin bulunduğunu ve neredeyse tüm otel ve konuk evlerinde bu işin yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

        Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ailesiyle Adana'dan Şanlıurfa'ya gelen ve sıra gecesine katılan Hamit Esen de söz konusu organizasyonu çok beğendiğini belirterek, "Uzun süredir bu kadar eğlenmemiştik." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler