Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı koymak için Kocaeli'den İstanbul'a giden, burada darbeci askerlerin yoğun ateşi sonucu yaralananları kurtaran Osman Kamacı, kolundan vurulmasının ardından götürüldüğü hastanede iğne fobisine mağlup oldu.

        Darbe girişimi sırasında Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan Kamacı, arkadaşları Buğra Özel ve Mehmet Aşkın'la darbeci askerlerce kapatılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gitmek üzere yola çıktı. Eski İstanbul yolunu kullanarak Orhanlı Gişeler mevkisine giden Kamacı, burada darbecilerin açtığı ateş sonucu yaralanan vatandaşları kurtarmak isterken kendisi de yaralandı.

        Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kamacı, sevk edildiği Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edildi.

        Kamacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da arkadaşıyla dışarıda olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını izledikten sonra İstanbul'a gitmeye kararı aldığını söyledi.

        - "Yaralı halde vatandaşları kurtarmaya devam etti"

        O zamanki adıyla Boğaziçi Köprüsü'ne gitmeyi düşündüklerini ancak yolların kapalı olması nedeniyle eski İstanbul yolunu kullanarak TEM Otoyolu Orhanlı gişelerine vardıklarını ve bu sırada askerlerin darbeye karşı çıkan vatandaşlara ateş açtığını anlatarak, şunları söyledi:

        "Arkadaşlarımla yaralıları arabama aldık. Arkadaşım aracımla onları hastaneye götürdü biz de yerde yatan yaralılara yardımcı oluyorduk. O arada polis arkadaşlarımız şehit olmuştu, yaralılar vardı. Bölgeye siper amaçlı bir kamyonet çekiyorduk. Onları kurtarmak isterken yanımdaki bir vatandaş şehit oldu, ben de kolumdan yaralandım."

        Arkadaşlarının koluna ilk müdahaleyi yaptığını aktaran Kamacı, hemen hastaneye gitmek yerine yaralı bir polis memurunu o bölgeden güvenli alana taşıdıklarını, daha sonra özel harekat polislerinin de bölgeye gelmesinin ardından Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne gittiğini kaydetti.

        Hastanede tetanoz aşısı yapıldığını anlatan Kamacı, "Hastaneye gittiğimde aşı fobimi unutmuştum. Fobim küçüklüğümden beri olan bir şey, nedenini hatırlamıyorum. Hastanede yaradan dolayı aşı vurulacağı vakit, 'Aman sakın vurmayın' diye yalvarıyordum, iğneden çok korkuyorum. Allah o zaman korkuyu içimizden aldı mermilerden korkmadık." diye konuştu.

        - Kanlı gömleğini saklıyor

        "Darbeye karşı koyan halkımızda Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ruhu vardı, bunu yaşadım" diyen Kamacı, "Türk milleti o gün kurşuna karşı geri adım atmadı. Orada şehit olacağım aklıma gelmedi, ateş kesildiğinde yaralıları ve şehitleri kurtarıyorduk. Diğer yandan askerlere yaklaşmak için çözüm arıyorduk. Ölüm ve geri çekilme aklımıza gelmedi." şeklinde konuştu.

        Kamacı, olay anında mermilerin arasında kalmalarına rağmen kimsenin geri adım atmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Vatan ve millet aşkıyla hareket ettik. Bu imanla bizi kimse yenemez. Orada kimse ölümü düşünmedi. Vatan söz konusuysa, bayrak söz konusuysa gerisi teferruattır. Biz vatanımız için her şeyi göze aldık. Çok gururlu ve mutluyum. Hayatımda hiç bu kadar gururlanmadım. Elimden geldiğince borcumu ödemeye çalıştım. Bu zamana kadar beni yetiştiren bu vatandır, o yüzden çok mutluyum. Oradaki kanlı gömleğimi hala saklıyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler