Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gurur projeleri olarak nitelendirdiği Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açtıklarını, bağlantısında olan otoyollarda da çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Bunların tamamlayıcısı olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını aldık. Şu an ihale dokümanlarını hazırlıyoruz ve bu ayın sonunda ilana çıkacağız." dedi.

        Bakan Arslan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kars'ta, valiliği ziyaret ederek burada gazetecilere açıklamada bulundu.

        Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihale aşamasının sorulması üzerine, ihaleye eylül ayının sonunda çıkılacağını söyledi.

        Türkiye'de önemli projelerin hayata geçtiğini belirten Arslan, "Ülkemizin büyük projeleri önemli. Gerçekten gurur projelerimiz olan Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açtık. Onların bağlantısında olan otoyollarda da çalışmalar devam ediyor. Bunların tamamlayıcısı olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili YPK kararını aldık. Şu an ihale dokümanlarını hazırlıyoruz ve bu ayın sonunda ilana çıkacağız." diye konuştu.

        Bakan Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü için yap, işlet, devret modeli ile ilana çıkacaklarını vurguladı.

        Ocak ayı içerisinde teklifleri alacaklarını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

        "İnşallah 18 Mart 2017 tarihinde de ilk kazmayı vuracağız. Dolayısıyla Sarıkamış bizim için önemli, Çanakkale bizim için önemli. Ecdadın kanı ile sulayıp bize vatan olarak bıraktığı bu toprakları layığı ile işlemek lazım. Oralarda refah seviyesi yüksek bir şekilde yaşayabilmemiz için biz, inşallah onların da ruhuna uygun şekilde bu ülkeyi geliştiriyoruz. 1915 Çanakkale de ona uygun yaptığımız projelerden biri, inşallah ihale süreci ülkemiz için, insanımız için hayırlı olsun."

        Bakan Arslan'a, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, bazı partililer ile vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler