Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Abana ilçesinde bayram pilavı geleneği sürdürülüyor.

        Belediyenin organizasyonuyla dini bayramların ikinci günü gerçekleştirilen pilav şöleni, Kurban Bayramı'nda da yoğun ilgi gördü. Büyük kazanlarda 500 kilogram pirinç, 250 kilogram et kullanılarak hazırlanan 6 bin kişilik bayram pilavı, kent merkezinde vatandaşlara ikram edildi. Pilavın yanında 6 bin ayran da vatandaşlara dağıtıldı.

        Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dini bayramların vazgeçilmezi haline gelen pilav şöleninin, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini söyledi.

        "Atalarımızın mirası bu güzel geleneği yaşatmaya devam edeceğiz." diyen Oyar, "Her dini bayramımızda ilçe sakinlerimizi, yerli ve yabancı misafirlerimizi bir araya getirerek, bayram heyecanımızı harmanlayan etkinliği yaşatmayı sürdüreceğiz. Abana'da herkes bir arada bayram sevincini yaşadı. Bu heyecanı bizlerle yaşayan, etkinlik vesilesiyle ilçemizi ziyaret eden tüm hemşehrilerimize ve tatilcilerimize teşekkürlerimizi sunuyor, nice bayramlarda bir arada olmayı temenni ediyorum." dedi.

        Aşçı Mehmet Pulat da pilavı hazırlayabilmek için 2 gün çalıştıklarını, anlamlı bir etkinliğe katkıda bulundukları için mutlu olduklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler