Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Varlık Fonu'nun kurulduğunu belirterek, "Bundan sonra büyük projeleri, Kanal İstanbul gibi büyük projeleri Türkiye Varlık Fonu'ndan finanse edeceğiz. Bu G-20 ülkelerinin her birinde olan bir fon. Artık Türkiye'de de var. Bu fon sayesinde büyük projelerimizi realize edeceğiz." dedi.

        Bakan Özlü, partisinin Düzce İl Teşkilatınca Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde partililerle bayramlaştı.

        Özlü, burada yaptığı konuşmada, 65. Hükümet'in hem icracı hem de reformist bir hükümet olarak kurulduğunu söyledi.

        Hükümet olarak birçok reforma imza attıklarını anlatan Özlü, "Türkiye Varlık Fonu'nu kurduk. Bundan sonra büyük projeleri, Kanal İstanbul gibi büyük projeleri Türkiye Varlık Fonu'ndan finanse edeceğiz. Bu G-20 ülkelerinin her birinde olan bir fon. Artık Türkiye'de de var. Bu fon sayesinde büyük projelerimizi realize edeceğiz." diye konuştu.

        Bireysel Emeklilik Fonu'nun da kurulduğunu aktaran Özlü, şöyle devam etti:

        "45 yaşındaki herkesi ilgilendiren zorunlu olarak emeklilik sistemi. Önümüzdeki 10 yılda yaklaşık 100 milyar liralık bir birikim hedefliyoruz. Türkiye'nin temel sorunu sermaye sorunudur. Türkiye'nin çok parası yok, yatırım yapmak için ya yabancı ülkelerden kredi kullanacaksınız ya da tasarruf edip para biriktireceksiniz. Bireysel Emeklilik Fonu ciddi bir hamledir. Yatırım teşvik sisteminde ciddi düzenlemeler yaptık. Proje bazlı teşvik sistemine geçtik. Yani ihtiyacınız neyse o ihtiyaca uygun teşvik sistemidir. Bu da Türkiye'ye getirilen ciddi bir değişikliktir. Yatırıma katkı oranı yüzde 200'e kadar çıkabilecek. Yatırım tahsisine ve bedelsiz devre müsaade ediyor. Enerji tüketim harcamalarının yarısını bedelsiz olarak karşılıyoruz. 10 yıla kadar yatırım için faiz desteği veriyoruz. Nitelikli personel ücretinin asgari ücretin 20 katına kadar olmasını destekliyoruz. Yapılacak yatırım stratejik bir yatırımsa devlet bunun yüzde 49'una kadar ortak olacak, destekleyecek. Kamu alım garantisine ilişkin maddeler de bulunuyor."

        Özlü, çek yasasını değiştirdiklerini belirterek, "Bu yasada karşılıksız çeke tekrar hapis cezası getiriyoruz ki bu, işin ciddiyeti açısından önemli. İflas erteleme kanunu çıkardık. Şirketlerin gereksiz yere iflas erteleme istemlerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. İhracatçıya yeşil pasaport verilecek. İhracatçımız çok kolay yurt dışına gidip gelebilecek. Çok sayıda reforma imza atmış bir hükümet söz konusu."

        Bakan Özlü, daha sonra CHP ve MHP il teşkilatlarını ziyaret ederek parti mensupları ile bayramlaştı.

        Ardından Çilimli ve Gölyaka ilçesine geçen Özlü, burada vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler