Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'de kurban pazarlarındaki satışlar, besicilerin yüzünü güldürdü.

        Daha uygun fiyattan kurban almak için bayramın üçüncü günü pazara gelen vatandaşlardan çoğu, kurbanlıkların tükenmesi nedeniyle eli boş döndü.

        Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Kuleli köyünden pazara 150 küçükbaş hayvan getiren İrfancan Üstünergil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlıkların tamamını sattığını belirterek, satışlardan çok memnun olduklarını söyledi.

        Bir yıl boyunca özenle besledikleri kurbanlıkları 500 ile bin 300 lira arasında sattıklarını anlatan Üstünergil, ''Allah'a şükür. Bayramın üçüncü günü tüm kurbanlıklarımızı sattık. Vatandaşlar aldıkları kurbandan, biz de satışlardan çok memnunuz. Emeklerimiz boşa gitmemiş oldu. Allah herkese bol kazançlar nasip etsin.'' diye konuştu.

        Bazı vatandaşların kurbanlıkların ucuzlayacağı düşüncesiyle bayramın üçüncü günü pazara geldiklerini aktaran Üstünergil, bir çoğunun kurbanlıkların tükenmesi nedeniyle eli boş döndüğünü anlattı.

        Edirneli vatandaşlardan Alper Akköz ise genelde fiyatların daha uygun olması dolayısıyla bayramın 2 veya 3'üncü günü almayı tercih ettiğini dile getirdi. Akköz, bu sene kurbanlıkların erken tükenmesi nedeniyle istediği gibi koç bulamadığını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler