Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, bu sezon fındık rekoltesinin düşük olduğunu, buna rağmen fiyatların artmamasına anlam veremediklerini belirtti.

        Bayram programlarına katılmak üzere memleketi Ordu'ya gelen Torun, Gölköy ilçesinde vatandaşların bayramını kutladı. Partisinin ilçe başkanlığını da ziyaret eden Torun, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Bir gazetecenin fındık fiyatlarına ilişkin sorusunu değerlendiren Torun, fındık fiyatının halen istenilen seviyeye ulaşmadığını belirterek, "Maalesef bu konuda üretici mağdur olmaya devam ediyor. Bu sezon fındık rekoltesinin düşük olmasına rağmen fiyatların artmamasına anlam veremiyoruz." diye konuştu.

        Fındık konusunda karanlık ellerinden geçen sezon olduğu gibi yine devrede olduğunu ileri süren Torun, "Kapalı kapılar arkasında yapılan pazarlıklar sonucu fiyat belirleniyor. Maalesef piyasa böyle şekilleniyor." şeklinde konuştu.

        Serbest piyasada fındık fiyatının 12-13 lira seviyelerinden alıcı bulduğunu dile getiren Torun, "Eğer serbest piyasa bizim bildiğimiz gibi işlese bu fiyat artar. Şu anda fındık yok ve piyasadaki fiyatın da yükselmesi lazım. Ancak öyle olmuyor. Fındık fiyatı artacağı yerde düşüyor. Burada zararlı çıkansa her zaman olduğu gibi üretici oluyor." ifadesini kullandı.

        Hükümetin bu noktada fındığa sahip çıkmasını isteyen Torun, "Çünkü serbest piyasa işlemiyor. Piyasa arz talebe göre değil birilerinin zorlamasıyla şekilleniyor. Bu noktada hükümetin devreye girip fındığa müdahale etmesi lazım. Hiç olmazsa hakemlik ve kontrol görevini yapsın. Devlet artık babalığını göstersin. Biz hükümetten gerekeni yapmasını ve bu karanlık elleri fındığın üzerinden çekmesini bekliyoruz. Aksi durumda üretici mağdur oluyor. Bu üreticinin üzülmesini artık istemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler