Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında muhalifler ile terör örgütü DAEŞ arasında Tell El Hava bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir tankın isabet alması sonucu şehit düşen Uzman Er Burak Karakoç, son yolculuğuna uğurlandı.

        Sabah 04.00 sıralarında askeri uçakla Erzurum Askeri Havaalanı'na getirilen şehit Karakoç'un (23) Türk bayrağına sarılı tabutu, top arabasına konularak Narmanlı Camisi'ne getirildi.

        Oğlunun tabutuna sarılan şehidin annesi Birgül Karakoç, "Bak oğlum ağlamıyorum. Seninle gurur duyuyorum. Vatanımız, milletimiz, devletimiz sağ olsun." diyerek gözyaşı döktü.

        Şehidin kız kardeşi Nurgül Karakoç ise ayakta durmakta güçlük çeken babası Abdurrezzak Karakoç'a, "Ağlama, sen şehit babasısın. Başını dik tut ve düşmanları sevindirme. Ben de polis olacağım, ağabeyim gibi şehit olacağım." dedi.

        Şehidin naaşı, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, top arabasına konularak Pasinler ilçesinde Türk bayraklarıyla donatılan Korucuk Mahallesi Mezarlığı'na getirildi.

        Cenaze, burada tekbirler ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

        - Şehidin kız kardeşi şiir okudu

        Defin ve imamın duasının ardından şehidin kız kardeşi Nurgül Karakoç, mikrofonu alarak, ağabeyinin daha önce "vatan, millet ve bayrak" üzerine yazdığı şiirleri gözyaşları içinde okudu. Bu sırada vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

        Cenazeye, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler