Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Ordu'da düzenlenecek Yıldız Kızlar Avrupa Boks Şampiyonası'na katılacak Türk Milli Takımı, hazırlıklarını Kastamonu'da sürdürüyor.

        Türkiye Boks Federasyonu Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde antrenmanlarını sürdüren Yıldız Kız Boks Milli Takımı, şampiyonada 15 Temmuz şehitleri için ringe çıkacak.

        Milli takım antrenörü Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19-27 Eylül tarihlerinde Ordu'da yapılacak şampiyonaya yaklaşık 3 aydır hazırlandıklarını belirtti. Organizasyonun Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağlayacağını ifade eden Çınar, şunları söyledi:

        "Bizler sürekli antrenmanlarla sporcularımızı hazırladık. Sporcularımıza güveniyoruz. Ülkemize madalyalarla sevinç yaşatmak istiyoruz. Kazanacağımız her madalyayı 15 Temmuz'da şehit olan kardeşlerimize, abilerimize, büyüklerimize armağan etmek istiyoruz. Her kazanılan maç, her atılan yumruk şehitlerimize armağan edilecek. Şampiyona sonunda şehitlerimizi madalyalarımızla beraber ziyaret edeceğiz. Ülkeler bu tür müsabakalar sayesinde soğuk savaş yapıyorlar. Kendi bayraklarını en üst noktaya ulaştırmaya çalışıyorlar. Bizler de ülkemizde yapılan bu müsabakalarda defalarca İstiklal Marşımızı dinletmek istiyoruz. Bunu başaracak kapasitedeyiz. İnşallah alnımızın akıyla bu müsabakalardan çıkacağız. "

        Türk Kadın Boks Takımı'nın altyapısını oluşturduklarını kaydeden Çınar, son 3 yılda Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında 30 madalya kazandıklarını dile getirdi.

        Bu müsabakalarda defalarca İstiklal Marşını okuttuklarını söyleyen Çınar, " Geçen sene 8 şampiyonluk elde etmiştik. Bunların üstüne çıkmak istiyoruz. Türk halkından dua istiyorum." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler