Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Sinop'un Boyabat ilçesi Bayramca köyünde yaşayan Kürt kökenli vatandaşlar, birlik çağrısında bulundu.

        Bayamca Gedikoğulları Derneğince bu yıl üçüncüsü düzenlenen yayla şenliğinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan dernek başkanı Vedat Gedikoğlu, son günlerde Türkiye'de bazı olumsuzlukların yaşandığını söyledi.

        Kürt kökenli vatandaşlar olarak bir Türk köyünde Türk bayrağı altında yaşadıklarına dikkati çeken Gedikoğlu, "Bizler bayrağına, vatanına, dinine, her türlü mukadderatına son derece bağlı insanlarız. Bizim içimizden şu ana kadar vatan haini çıkmadı, bundan sonra da vatanına ihanet edebilecek, yanlış yapabilecek, halkına düşmanlık edebilecek hiç kimse çıkmaz." ifadesini kullandı.

        Gedikoğlu, yaşanan olayları kesinlikle tasvip etmediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

        "Özellikle bugünlerde ülkemizde enjekte edilmek istenen bazı olumsuz olaylar var. Bunların bizimle, bizim milletimizle uzaktan yakından ilgisi olmadı, olamaz. Biz bunları kesinlikle tasvip etmiyoruz. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, çeşitli etnik gruplarıyla hepimiz kardeşiz, bir Allah'ın kullarıyız. Hepimiz ümmet bilinciyle bunu devam ettirmek zorundayız. Bunu yakalayamazsak sonumuz hüsran olur. Çok şükür bu birlikteliği yakaladık. Tüm Türkiye'ye ve dünyaya seslenmek istiyorum. Bizler kardeşiz, bölünmeyeceğiz. Provokatörler bizden can alır fakat göğsümüzdeki imanı, içimizdeki vatan sevgisini kesinlikle alamaz."

        - Ömer Halisdemir'in fotoğrafının yer aldığı tişört giydiler

        Bu arada bazı vatandaşlar, şenliğe üzerinde FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafının yer aldığı tişörtlerle katıldı.

        Şehitler için saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanlara tepki sloganı attı.

        Şenliğe katılan 30 sivil toplum kuruluşu temsilcisi de sağduyu çağrısında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler