Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP/HALEP (AA) - HAYRAT İnsani Yardım Derneği, mobil fırında günlük ürettiği 7 bin ekmeği Cerabluslulara dağıtıyor.

        Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan harekat kapsamında terör örgütlerinin bertaraf edildiği ilk merkez olan Cerablus'ta halk, Türkiye'nin kendilerine vermiş olduğu destek sayesinde normal yaşantısına dönmeye çalışıyor.

        Operasyonun hemen ardından kentin yeniden kalkınması ve insani yardım ihtiyacının karışlanması için Türkiye'deki yardım kuruluşları adeta seferber oldu.

        Bu kapsamda HAYRAT İnsani Yardım Derneği Türkiye'deki hayırseverlerden topladığı yardımlarla Gaziantep'in Karkamış ilçesinde kurmuş olduğu mobil ekmek fırınında günde 7 bin ekmek üretiyor.

        Ekmekler öğlen saatlerinde kamyonetlere konulup Cerablus merkezde vatandaşlara dağıtılıyor. Ekmeğini alan Cerabluslular, yetkililere ve Türkiye halkına teşekkür etti.

        HAYRAT İnsani Yardım Derneği Cerablus sorumlusu Yunus Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente yapılan yardımların AFAD koordinasyonunda yapıldığını söyledi.

        Cerablus'un terör unsurlarından temizlendiğini hatırlatan Fırat, halkın normal hayatına dönmesi için yardıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

        Yardımların devam edeceğini belirten Fırat, "Operasyon başladığı günden beri buradayız ve mazlum halkın yanındayız. Türkiye'de hayırseverlerin bize vermiş olduğu yardımları buradaki halka ulaştırıyoruz. Ekmek dağıtım işimiz 12 Eylül'de başladık ve bu kapsamda günde 7 bin ekmek dağıtıyoruz. Yani şimdiye kadar 42 bin ekmek dağıtmışız. Allah herkesin yardımlarını kabul etsin. Biz sadece kent merkezinde değil aynı anda köylere özellikle durumu kötü olan ailelere de ulaşmaya çalışıyoruz. Buradaki insanların en büyük ihtiyacı ekmek biz de bunun üzerine yoğunlaştık." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler