Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - HASAN YILMAZ - Kastamonu'nun Hanönü ilçesi Bağdere köyünde doğal güzellikleriyle dikkati çeken Gürleyik Şelalesi'nin turizme kazandırılması için çalışma yapılıyor.

        Gürleyik Şelalesi'ni görmek için ilçe merkezinden 3 kilometre uzaktaki Bağdere'ye, oradan da 4 kilometre mesafedeki Göynük mevkisine gitmek gerekiyor.

        Bir tepenin yamacından çıkan, kayaların arasından 15 ve 10 metre yüksekliklerden dökülen iki şelaleden oluşan Gürleyik, doğal güzelliğiyle görenleri adeta büyülüyor.

        Şimdiye kadar tanıtımının yapılmaması nedeniyle şelalenin çok fazla ziyaretçisi bulunmuyor. Şelaleyi, genellikle köye gelenlerin paylaştığı fotoğrafları gören yerli turistler ziyaret ediyor.

        Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğa harikası Gürleyik Şelalesi'ne gelenlerin, burayı tekrar görmek istediğini söyledi.

        Şelalenin bölge için şans olduğunu dile getiren Uçar, "Bayram öncesi şelale bölgesindeki yolları temizlettik. Piknik masaları yerleştirdik. Çöp konteynerleri koyduk. Orman İşletme Müdürlüğü ile belediye ekiplerimiz, şelale çevresinde güzel çalışmalar yaptı, oturma alanları oluşturduk. Gelen misafirlerimiz rahat bir ortamda piknik yapsın, vakit geçirsin istedik. Tüm doğaseverleri bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Şelaleye gitmek için gelenlere rehberlik ettiklerini de bildiren Uçar, görevlendirdikleri kişilerin misafirlere yol gösterdiğini kaydetti.

        - "Bu güzelliği herkesin tanımasını istiyoruz"

        Bağdere Muhtarı Hüseyin Tuncal da şelalenin yeni yeni tanındığını ve doğa tutkunlarının vazgeçemeyeceği bir güzellik olduğunu belirtti.

        Şelaleye gelenlerin uzun süre buradan ayrılamadığına işaret eden Tuncal, "Köyümüzün hemen yakınında bulunan bu güzelliğin herkes tarafından tanınmasını istiyoruz. Sosyal medyada şelalenin fotoğrafları paylaşılınca büyük ilgi gördü. Şelaleyi merak edenler gelmeye başladı." dedi.

        Şelalenin ilçe merkezine yakın olduğunu dile getiren Tuncal, buraya köyden de araçla 5 dakikada ulaşılabildiğine dikkati çekti.

        Tuncal, "Buraya bir gelen, gördüğü manzara karşısında tekrar geliyor. Şelalemizin daha fazla tanınmasını ve daha fazla turist çekmesini istiyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler