Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, Hz. Muhammed'in Veda Haccı dönüşü Hz. Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Samandağ Belediye Başkan Nehir, yayımladığı mesajda, Gadir-i Hum'un, ehlibeytin yolundan gitmeye ant içen korkusuzca bedeller ödeme, zulme maruz kalma pahasına hak yolundan dönmeyen halkların günü olduğunu belirtti.

        Gadir-i Hum'un inançlarını savunan, imanlarını diri tutan, yüzyıllarca ehlibeyte bağlılıklarını sürdürenlerin kutsal günü olduğunu dile getiren Nehir, mesajında şu ifadeleri kullandı:

        ''Hz. Ali'yi ve ehlibeyti sevmek demek adaletten, doğruluktan şaşmamak demektir. Hz.Ali'yi ve ehlibeyti sevmek demek peygamberimizin emanetlerine sahip çıkmak demektir. Hz.Ali’yi ve ehlibeyti sevmek demek evrensel ahlak ve insanlık anlayışına bağlı kalarak yaratılanı sevmek demektir. Hz.Ali’yi ve ehlibeytini sevmek demek barışı ,dünya kardeşliğini savunmak ,insan yaşamını her şeyin üstünde tutmak demektir. Gadir Hum bayramı, Arap Alevilerinin toplumsal yaşantısında, manevi dünyasında önemli bir yere sahiptir. Kardeşlik, dostluk, birlik, dayanışma duygularının,karşılıklı hoşgörü ve anlayışın en güzel örneklerinin yaşandığı bayramdır. İlimizin farklı aidiyetleri, ticarethanelerinin kapılarını kapatır. Ortak bir aidiyet duygusuyla Gadir-i Hum bayramı kutlanır. Gadir-i Hum bayramı birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının perçinlendiği önemli bir değerdir. Yüzyıllardan bugüne süren bu geleneği bugün de bütün coşkusuyla güzellikleriyle sürdürmenin kıvancını yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Gadir-i Hum Bayramının mutluluk, güzellik getirmesi, iyiliklerin, doğruların, sevginin dünyamıza, coğrafyamıza yayılmasına vesile olmasını diliyorum.''

        Defne Belediye Başkanı Yaman da Alevilerin en büyük bayramı olarak kabul ettikleri Gadir-i Hum bayramına bir yıl daha erişmenin mutluluğu ve huzuru içinde olduklarını belirtti.

        Yaman, Türkiye'nin içinde geçtiği bu zor dönemlerde Gadir-i Hum bayramının öncelikle iç ve dış barışın yeniden tesisi edilmesine, yurdun ilim, uygarlık, barış ve güvenliğin beşiği olmasına vesile olmasını diledi.

        AK Parti Hatay İl Başkanı Atıç ise mesajında Hatay'da asırlardır sevgi ve dostluk esasına dayanan bir kardeşlik olduğunu kaydetti.

        Hatay'ın, karşılıklı hoşgörü, kardeşlik iklimi, birlik ve beraberlik içerisinde huzurla yaşanabileceğinin en canlı kanıtı olduğunun ifade eden Atıç, bin yıllardır süren kardeşliğin sonsuza dek sürmesini ümit ederek, Alevi vatandaşların Gadir-i Hum bayramını kutladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler