Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Aliçopehlivan köyünde yapılan parka şehit Cumali Tüter adı verildi

        Aliçopehlivan köyü muhtarı Sezai Aytop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şehit Cumali Tüter’i anma ve adını yaşatmak için köyün girişinde park oluşturduklarını söyledi.

        Yeni yaptıkları parka şehit Tüter'in adını verdiklerini anlatan Aytop, konuşmasına şöyle devam etti:

        ''Köyümüzün girişinde ağaçlık alanı etrafını düzenleyerek, şehidimizin adının yazıldığı tabela astık. Hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle yaptığımız parkın içinin düzenlenmesini önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Vatanımız için şehit düşen askerlerimizi, polislerimizi unutmadığımız ve her zaman hatırlamak adına bu parkımızı oluşturarak halkımızın hizmetine sunuyoruz.''

        Şehit Cumali Tüter’in anne ve babası Pembe ve Hüseyin Tüter ise oğullarını vatan için şehit verdiklerini, isminin köy halkının yararlanacağı ve çocukların oynayacağı bu güzel alana verilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti.

        Aliçopehlivan köyü nüfusuna kayıtlı Cumali Tüter 14 Aralık 2004'te Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şehit olmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler