Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'ın Çaldıran ilçesinde "19 Eylül Gaziler Günü", düzenlenen törenle kutlandı.

        Çaldıran Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Törende konuşan Çaldıran Şehit Gaziler Derneği Başkanı Rahman Çınarağaç, 19 Eylül'ün ülkede her yıl "Gaziler Günü" olarak kutlandığını anımsattı.

        Çınarağaç, şöyle konuştu:

        "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra Kore ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varoluş mücadelesinde ve İç Güvenlik Harekatı sonucunda kazanılan zaferlerle gazilerimizi onurlandırdığımız gündür. Çok şey borçlu olduğumuz gazilerimize, şehit ailelerimize gereken hürmeti, saygıyı ve vefa borcumuzu göstermeliyiz. Onların dertlerini hafifletmek, hal ve hatırlarını sorarak gönüllerini almak bizlere borç kılınmıştır. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine, ulusal değerlerine saldıranlara karşı kanımızı akıtmaya ve canımızı feda etmeye hazırız. Başta Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğilir, kahraman gazilerimizin gününü kutlarım."

        Törene, Çaldıran Kaymakamı Mustafa Mendeş, Garnizon Komutanı Ramazan Çokkıyak, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve gaziler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler