Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova'nın Çınarcık ilçesi ve Fransa'nın Phalsbourg kenti arasında kardeş şehir ilişkilerinin ilk temellerinin atıldığı bildirildi.

        Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, kardeş şehir görüşmesi için Fransa'dan gelen heyeti ilçede ağırladı.

        Phalsbourg Belediye Başkanı Dany Kocher, Belediye Başkan Yardımcıları Odette Gully ve Jean Marc Schneider, Çınarcık'ta temaslarda bulundu.

        Belediye binasına gelen Fransız heyet, incelemelerde bulunarak Kurt'tan Çınarcık ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

        Konuk Belediye Başkanı Dany Kocher, burada yaptığı konuşmada, hem denizi, hem de doğasıyla çok güzel bir ilçe olan Çınarcık ile kardeş şehir ilişkilerini başlatmak istediklerini kaydetti.

        Fransa'ya döner dönmez bu konudaki adımları atacaklarını belirten Kocher, "Burada gördüğümüz misafirperverlik bizi çok memnun etti. Phalsbourg'ta Çınarcık'ın tanıtımını arttırıp vatandaşlarımızın Çınarcık'ta tatillerini geçirmeleri için çalışacağız." dedi.

        Kurt da Fransız heyeti ilçede ağırlamaktan memnun olduklarını dile getirdi.

        Kardeş şehir anlaşmasıyla ikili ilişkileri resmiyete dökmek istediklerini vurgulayan Kurt, "İki şehir arasında yapacağımız kardeş şehir anlaşması sayesinde Çınarcık'ın Fransa'da bilinirliğini arttırıp ilçemize yabancı turist kazandırmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki aylarda imzalayacağımız kardeş şehir anlaşması ile iki şehir arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkiler gelişecektir." ifadelerini kullandı.

        Ardından Kurt, misafir heyete çeşitli hediyeler verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler