Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Konya'nın Ereğli ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanlığı ve Ereğli Dağcılık Kulübü'nün (ERDAK) ortaklaşa düzenlediği ''3. Aydos Gaziler Zirve Tırmanışı'' gerçekleştirildi.

        Aralarında, 5 Kıbrıs ve Güneydoğu gazisinin de bulunduğu, ülkenin dört bir tarafından gelen 120 kişilik dağcı gruplar, Bolkar Dağları'nın 3 bin 430 metrelik ikinci en yüksek zirvesi Aydos'a tırmandı. Zirveden birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

        Tırmanış öncesi Halkapınar ilçesi Almauşağı mevkisinde kamp kuran dağcılar, sabah 4'te tırmanışa başladı. Yaklaşık 6 saatlik tırmanışın ardından zirveye ulaştı. Yaşları 45 ila 65 arasında değişen 5 gazi, ellerinde Türk bayraklarıyla tırmanışlarını başarıyla tamamladı.

        Zirvede Bolkarlar'ın eşsiz manzarasında bir süre dinlenen ve hatıra fotoğrafı çektiren gaziler ile Uşak, Manisa, Karaman, Ankara, Tekirdağ, Adana, Denizli, Mersin, Erzincan, Aksaray, Muğla, İstanbul, Edirne, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Antalya ve İzmir den gelen dağcı gruplar Aydos Dağı zirvesinin tadını çıkardılar.

        Zirve de saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Ereğli Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs gazisi Mehmet Emin Özyurt, bu tırmanışın Türkiye Dağcılık Fedarasyonu'nun yıllık faaliyet programına eklenmesi için ERDAK tarafından gerekli başvurunun yapıldığını söyledi.

        Organizasyon sorumlusu ERDAK Başkanı Murat Alan da tırmanışla ilgili bilgiler aktarırken 120 dağcı ve gazi ile Almauşağı kamp alanında toplandıklarını söyledi.

        Alan, "ERDAK ve Aydos Dağcılık Topluluğuna bağlı tecrübeli dağcılar eşliğinde sabah saat 04.00'te yürüyüşe 93 kişi ile başladık. Yaklaşık 6 saatte zirveye 85 kişi ile ulaştık. 60 yaşın üzerindeki gazilerimizin performansına göre tempoyu ayarladığımız tırmanışımızda 5 gazimize de zirve yaptırdık. Ülkemizin toprak bütünlüğünün ve varlığımızın nedeni olan şehitlerimizi saygıyla anma ve gazilerimizi onurlandırmak için Aydos tırmanışını gerçekleştirdik. Bu faaliyet kahraman gazilerimize adanmış, Türkiye'deki tek tırmanış etkinliğidir. Bu gururu bizimle paylaşan tüm dağcı dostlarımıza gönül dolusu sevgiler saygılar sunarız." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler