Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'ın Çatak ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören yapıldı.

        Çatak Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk Büstü'ne İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül ve Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Umut Düzerdik, tarafından çelenklerin sunulmasıyla başladı.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Jandarma Astsubay Çavuş Sinan Şaffak, Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e, TBMM'ce 19 Eylül 1921'de mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verildiğini söyledi.

        Şaffak, şöyle konuştu:

        "Bugün 95. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varoluş mücadelesi ile iç güvenlik harekatı sonucunda, 15 Temmuz'da demokrasimiz için bütün gazilerimizi onurlandırdığımız gündür. Şehit ve gaziler, toprağı, vatanı ve insanı ulus yapan değerlerdir. Ebediyete ulaşan gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

        Ardından Kaymakam Akgül, gazi ve şehit yakınlarıyla AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur ve kurum amirlerini makamında kabul etti.

        "Gaziler Günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun." diyen Kaymakam Akgül, şunları kaydetti:

        "Bizi bu mutlu günle onurlandıran herkese şükranlarımızı sunuyorum. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla, bu aziz vatanın birliğine, bölünmezliğine ve ulus değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Hepimiz ulusumuzun askerleriyiz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için şehit düşen ve gazi olanların önünde saygıyla eğilir, şükranlarımı sunarım."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler