Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu ile İnebolu ve Hanönü ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk konuldu.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının adından açıklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Emekli Albay Ali Cesuroğlu, Gaziler Günü'nü kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

        Türkiye'nin hain odakların tehdidi altında olduğunu ifade eden Cesuroğlu, "Ülkemiz bugün dün olduğundan daha fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yuvalanan millet ve cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu darbe teşebbüsü Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımızın ve milletimizin asil kahramanları sayesinde önlenmiştir. Kahraman gaziler gününüz kutlu olsun. Sizler en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşaşan birer temsilcilerisiniz." ifadelerini kullandı.

        Törene, Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Selim Kapancı, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve gaziler katıldı.

        -İnebolu

        19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla İnebolu ilçesinde tören düzenlendi.

        Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal marşı okundu.

        İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay çavuş Hayrullah Orhan, "Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok vatan evladını şehit ve gazi vermiştir." dedi.

        Törene, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Üsteğmen Gökhan Taşkın, Belediye Başkanı Engin Uzuner, kurum müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

        - Hanönü

        Hanönü ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, dolayısıyla tören düzenlendi.

        Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal marşı okundu.

        Törende söz alan Jandarma 3. Kademe Uzman Çavuş Mustafa Yeşilnar, Gaziler Günü'nün, aziz Türk milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günü olduğunu belirtti.

        Günün anlam ve önemini belirleyen şiirlerin okunmasının ardından tören sona erdi.

        Törene, Hanönü ilçesine vekalet eden Taşköprü Kaymakamı Evren Çakır, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Harun Tuncay, Belediye Başkanı Serkan Uçar, protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler