Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Bilecik'in Gölpazarı ve Pazaryeri ilçelerinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

        Törene, Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Dinç, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Emniyet Amir Vekili Başkomiser Öner Sevük, daire müdürleri, okul müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve gaziler katıldı.

        Gaziler, daha sonra Kaymakam Topsakaloğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Dinç'i ve Belediye Başkanı Kazıcı'yı ziyaret etti.

        - Pazaryeri

        Pazaryeri ilçesinde, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Kaymakam Vekili Bilecik Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Cumhuriyet Gürcan ve Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın katıldı.

        Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

        Törende konuşan 86 yaşındaki Kore gazisi Refik Özberber, dün olduğu gibi bugün de aynı inançla vatanın birliği, bölünmezliği ve milli değerlerine saldıranlara karşı kanlarını akıtmaya ve canlarını vermeye hazır olduklarını vurguladı.

        Daha sonra Pazaryeri Belediyesince şehit yakınları ve gazilere yemek verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler