Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZİNCAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailelerin çocukları, yeni eğitim ve öğretim yılının açılması sebebiyle, öz vatanlarında ders başı yapmanın mutluluğunu yaşadı.

        İlçede iskan edilen Ahıska Türkü ailelerin çocukları, yaz tatilinde gördükleri Türkçe kurslarının ardından 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla, yerleştirdikleri okullarda ders başı yaptı. İlçedeki 5 okulda 292 öğrenci temel eğitim ve 3 okulda 40 öğrenci orta öğretim olmak üzere toplam 332 Ahıskalı öğrenci öz vatanlarında okula başlamanın heyecanını yaşadı.

        Ders kitaplarının henüz dağıtılmamasından dolayı öğretmenler tarafından dersler hakkında bilgi verilmesi sonrası minik öğrenciler sınıflarda oyun oynayıp şarkılar söyledi.

        Ahıskalı öğrencilerin velilerinden Gülseren Şirin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torunlarının öz vatanlarında okuyacaklarından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dan Allah razı olsun. 70 yıldan fazladır sürgünde olan Ahıska halkı, 26 yıldır Ukrayna'da yaşıyordu. Bizi Cumhurbaşkanımız talimat vererek vatanımıza getirdi. Allah razı olsun hepsinden. Bugün de çocuklarımız okula getirdik. Artık vatanlarında okuyacaklar. Çok heyecanlıyım çünkü vatanıma geldim. Torunlarımın vatanı olacak." dedi.

        Ahıskalı öğrencilerden 9 yaşındaki Hasan Mehmetov yeni okulunda çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Biz Ukrayna'dan geldik, yeni okulumuza kavuştuk. Çok mutluyuz. Çok iyi okuyoruz ve yazıyoruz. Öğretmenimiz de çok iyi. Burada çok mutluyuz." diye konuştu.

        Diğer Ahıskalı öğrenciler de vatanlarına ve yeni okullarına kavuştukları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler