Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Burdur'da, 2016-2017 eğitim öğretim yılı törenlerle başladı.

        Burdur'da 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinlikler Özboyacı İlkokulu'nda devam etti.

        Törende konuşan Burdur Valisi Şerif Yılmaz, yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diledi. Uzun bir yaz tatili sonrası öğrencilerin yeni bir heyecanla arkadaşları, öğretmenleri ve okullarıyla buluştuğunu belirten Yılmaz, "Öğrencilerimize alacakları eğitimle ülkemizin yarınlarını emanet edeceğiz. Gençler, yetişmiş birey olarak bu okullardan mezun olduktan sonra ülkenin yönetiminde bulunacak." dedi.

        Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bilginin ve becerinin sistemli, metotlu ve düzenli olarak verildiği tek kurumun okul olduğunu anlatarak, "Çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik girişimler, ülkemizin geleceğine yatırım ve güvencemiz olacaktır." diye konuştu.

        İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram ise il genelinde 268 okulda 43 bin 511 öğrenci ve 3 bin 399 öğretmenle yeni bir eğitim öğretim yılına başlandığını kaydetti.

        Konuşmaların ardından ilkokula yeni başlayan öğrencilere son sınıf öğrencileri tarafından "Hoşgeldin çiçeği" verildi.

        Protokol üyeleri birinci sınıf öğrencilerine Burdur Belediyesi tarafından hazırlatılan eğitim setlerini dağıttı.

        Karamanlı ilçesinde Kaymakam Yusuf Altun ve protokol üyeleri, eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla ilçe merkezindeki Atatürk İlkokulu ve Karamanlı Bağımsız Anaokulu'nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında minik öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Altun, okul müdürlerinden bilgi aldı.

        Altun, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin eğitim alanındaki başarısını daha da yükseltmek için sistemli çalışmalarını artırarak sürdüreceklerini kaydetti. Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu da okula yeni başlayan 120 ilkokul 1. sınıf öğrencisine kalem ve silgiden oluşan set hediye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler