Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Ukrayna'da yaşayan kimsesiz 30 çocuk, bir tur firmasınca yürütülen "Çocuklara Dünyayı Aç" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Muğla'ya geldi.

        Ukrayna'daki 4 yetimhanede kalan 30 kimsesiz çocuk için YDA Dalaman Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi.

        Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında Ukraynalı çocukları Muğla'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

        Ukrayna'nın dost ve kardeş ülke olduğunu belirten Güvenç, tur firmasını da anlamlı projeleri için tebrik etti.

        Güvenç, "Projenin dünya çocuklarının kardeşliği için örnek olmasını temenni ediyorum. Bölgemizde misafir ettiğimiz Ukraynalı çocukların gelecekte bir Türkiye gönüllüsü olacağına canı yürekten inanıyorum." dedi.

        Anex Tour Dalaman Kontrat Müdürü Mustafa Özden ise Ukrayna'da yaşayan kimsesiz çocukların ilk kez yurt dışına çıktıklarına işaret etti.

        Çocukları bir hafta boyunca Fethiye Ölüdeniz bölgesinde misafir edeceklerini kaydeden Özden, "Onlar için 7 gün boyunca çok güzel ve dopdolu, eğlenceli bir program hazırladık." diye konuştu.

        Firmanın Ukrayna Pazarlama Müdürü Yulia Krasilnikova da kimsesiz çocuklardan, özellikle spor ve sanat alanında kendilerini gösterenleri Türkiye'ye getirdiklerini belirterek, "Çocuklar, Muğla'da kaldıkları süre boyunca hem tatil yapacak hem de sosyal etkinliklere katılacak." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler