Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Kırıkhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelinde yeşil alanları artırıp daha modern bir görünüme kavuşturmak için Fen İşleri Müdürlüğü arazisi üzerinde kurduğu 2 plastik serada çiçek yetiştirmeye başladı.

        Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, pahalı tohumlar almak yerine belediye bünyesinde kurdukları seralarda çeşitli mevsimlik tohumlar ve çiçek yetiştirdiklerini kaydetti.

        Çiçeklerin ilçe genelindeki refüjlerde, kavşaklarda, park ve bahçelerde ekildiğini belirten Yavuz, şu ifadelere yer verdi:

        "İlçemize daha yeşil ve daha güzel estetik bir görünüm kazandırarak, bahar ve yaz mevsiminin görselliğini gözler önüne seriyoruz. İlçemiz yeşil alanlarında kullandığımız bu çiçeklerin tohumlarını, hem çeşit hem de miktarlarını artırarak az bir maliyetle kendi seralarımızda üretmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda seralarımız vasıtasıyla Bayezid-i Bistami Hz.Türbesi ve çevresinin peyzajı için ve Kırıkhan’ın belirli alanlarında dikilmek üzere 2 ay gibi kısa bir sürede 76 bin kök bitki ve çiçek üretilmiştir."

        Yavuz, önümüzdeki kış dönemi için üretim hedeflerini 500 bin adet olarak belirlediklerini aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler