Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Isparta'nın Eğirdir ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle bazı ağaçlar devrildi, elma bahçeleri zarar gördü.

        İlçede öğle saatlerinde etkili olan fırtına, hayatı olumuz etkiledi. Saatte 70 kilometre hıza ulaşan fırtına nedeniyle Eğirdir Konya karayolundaki refüjlerde bulunan bazı ağaçlar kökünden sökülürken, bazı aydınlatma direkleri devrildi.

        Fırtına, Türkiye'deki elma üretimini önemli bir kısmının gerçekleştirildiği ilçedeki elma bahçelerinde de zarara yol açtı.

        Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğle saatlerinde etkili olan fırtınada ilçedeki elma bahçelerinin zarar gördüğünü söyledi.

        Ağaçlardaki elmaların yaklaşık yüzde 25'nin döküldüğünü belirten Selçuk, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin zarar tespit çalışmalarınına başladıklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler