Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da dün başlayan 23. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında onur ödülleri düzenlenen törende sahipleriyle buluşturuldu.

        Adana Büyükşehir Belediyesince 25 Eylül'e kadar devam edecek festivalin açılışı, bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirildi.

        Açılışta konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festivalin 23'üncüsünü yapmanın gururunu yaşadıklarını, ülkede zor zamanlar yaşadıklarını hatırlattı.

        Sözlü, 15 Temmuz darbe girişiminde demokrasinin korunması adına şehitler verildiğini belirterek, "Milletimiz, askerimiz şereflice direndiler. Tabii ki şehitler verdiler. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onlar Cumhuriyet'in yaşatılmasında ömür boyu şükranla anacağım şehitlerimizdir. Bu hakikatler içerisinde bu festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Acılar yüreğimizde, sanata ara vermedik. Bu festival sadece şehrimiz Adana'nın kültür ve sanat alanında gelişmesi, tanıtımı değil aynı zamanda ülkemizin milletimizin kültürüne sanatına vermiş olduğu bir destek ve gönülden katkıdır" diye konuştu.

        Çiğdem Tunç'un sunuculuğunu yaptığı gece, Tarık Akan'ın rol aldığı filmlerden kesitlerle başladı, katılımcılar uzun süre derlenen görüntüleri alkışladı.

        Sanatçı Ayşegül Aldinç de hazırladığı şarkılarla misafirlere dinleti sundu.

        Ayrıca Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın finalistlerinden dünya prömiyerini Adana'da yapacak Erhan Tuncer'in ilk filmi "Ağustos Böcekleri ve Karıncalar", Mehmet Can Mertoğlu'nun, 69. Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası'nda, "Yılın En Yenilikçi Yönetmen Ödülü"nü alan "Albüm"ü ile Reha Erdem, 73.Venedik Film Festivali'nde, Jüri Özel Ödülü'nü alan "Koca Dünya" filmi de Türkiye gösterimini yarışma kapsamında tanıtımı yapıldı.

        Öte yandan yarışmalarda ödül alan isimler, 24 Eylül Cumartesi saat 20.00'de, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde yapılacak ödül töreninde Ceyda Düvenci ve Cem Davran'ın sunuculuğunu yapacağı gecede belli olacak.

        - Onur ödülleri

        Türk sinemasına ilham veren birçok öyküyü kaleme alan yazar Osman Şahin, Türk tiyatrosuna verdiği emeklerin yanı sıra beyaz perdede canlandırdığı unutulmaz karakterlerden tanınan Ayla Algan ile Türk sinemasının ve özellikle Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Murat Soydan'a gecede onur ödülleri ve festivalin sponsorlarına plaket takdim edildi.

        Törene çok sayıda ünlü film yapımcısı, oyuncu, tiyatrocu ve davetli katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler