Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN - Kayseri'de yaşayan Uğur Taşdemir, çocukluğunu geçirdiği bağ evini, hayalini kurduğu ağaç evler kurarak kır bahçesine dönüştürdü.

        Ailesiyle zaman geçirebilmek ve çocukluğunda hayalini kurduğu ağaç eve sahip olabilmek için bahçesine ağaç evler yapan Taşdemir, tamamen kendi emeğiyle kurduğu 30 ağaç evin de içinde olduğu kır bahçesini vatandaşların hizmetine sundu. Ağaç evlerde çaylarını yudumlayıp vakit geçiren vatandaşlar, piknik yapıp doğayla iç içe vakit geçiriyor.

        İşletmeci Taşdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların kır bahçesinde doğayla baş başa huzurlu vakit geçirebilmesine olanak sağlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

        Herkesin hayalinin peşinden gitmesi gerektiğini dile getiren Taşdemir, "Ben hayallerini gerçekleştiren bir insanım. Önüme çıkan fırsatları mutlaka değerlendiririm. Ailem ile beraber oturabileceğim, çayımı içip, dinlenebileceğim, hatta sobamı yakıp ısınabileceğim bir ağaç evim olsun isterdim ve bu hayalimi kır bahçesine yaptığım 30 ağaç ev ile gerçekleştirdim. Yaptığım ağaç evlerde insanlar adeta gerçekleştirdiğim hayalime ortak oluyor." dedi.

        - "Engellilerden ücret talep etmiyoruz."

        Her kesimden insana hizmet vermeyi amaçladıklarını ifade eden Taşdemir, şunları kaydetti:

        "Böyle bir yer kurmamızdaki amacımız insanların sosyalleşmesi ve tabiatla iç içe zaman geçirebilmesi. Kitap okumak için güzel yer arayanların, engelli çocukları olan ailelerin, doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin zaman geçirebileceği bir yer tasarladık. Özellikle engelli çocukları olan aileler burada rahat ve huzurlu zaman geçiriyor. Engelli çocuklar aileleriyle beraber açık havada kendilerini daha özgür ve güvende hissediyor. Bu aileler gittikleri başka yerlerde çevreden duydukları rahatsızlıkları dile getiriyorlar ve burada çok daha rahat ettiklerini söylüyorlar. Biz de bu insanlara yardımcı olarak destek vermeye çalışıyoruz. Buraya gelen engelli insanlardan herhangi bir ücret talep etmiyoruz. "

        Zaman zaman ders çalışmak için gürültüden uzak mekanlar arayan öğrencilerin de işletmelerini tercih ettiğine işaret eden Taşdemir, kitap okumak veya ders çalışmak isteyenler için ayrı kamelyalar dizayn ettiklerini, ayrıca okul piknikleri ve doğa yürüyüşleri programlarına da ev sahipliği yaptıklarını anlattı.

        - Çöp atan fidan dikiyor

        Uğur Taşdemir, çevreyi kirleten müşterilere anlamlı cezalar verdiklerini belirterek, "Burada yere çöp atan vatandaşlara fidan dikme cezası veriyoruz, kimse de bu uygulamadan rahatsız değil, aksine bu ceza olumlu karşılanıyor. Ayrıca, bizim burada yetişen meşe palamutlarından köylere fidan ve palamut tohumu gönderiyoruz. Aynı şekilde TEMA vakfına da palamut tohumu veriyoruz yaptığımız işe bunları da kattık." diye konuştu.

        Tesisin müşterilerinden Derya Aşık da ailesiyle şehir yaşantısından uzak doğal bir ortamda vakit geçirmek için burayı tercih ettiklerini aktardı.

        Ankara'dan gelen Ebru Demirbilek ise "Çocuklar açısından oldukça rahat. AVM kültüründen ve sıkışmışlıktan uzak, rahat ve güzel bir ortam. Kayseri'ye geldiğimizde arkadaşlarımızla, akrabalarımızla genelde buraya gelmeyi tercih ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler