Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yaygın ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, Türkiye'de hayat boyu öğrenmeye katılım oranının 2015 yılında yüzde 4,6'ya yükselmiş olmasına rağmen Avrupa Birliği'nin 2020 hedefi olan yüzde 15 oranına ulaşılması için planlı bir çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

        Akgül, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, hayat boyu öğrenmenin önemi konusunda bireylerin ve iş verenlerin farkındalığının artırılması için sosyal paydaşlarla işbirliği yapılacağını, bu doğrultuda 24 ilde bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini belirtti.

        Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ortaklaşa finanse ettiği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yer aldığı proje kapsamında hayat boyu öğrenme konusunda farkındalık yaratmanın ve hayat boyu öğrenmeye katılım oranını artırmanın amaçlandığını ifade eden Akgül, şöyle konuştu:

        "Hayat Boyu Öğrenen Bir Türkiye' sloganıyla yola çıkılan projenin temel hedefi, Türkiye'de öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak, özellikle istihdama yönelik öğrenme programlarına erişimi ve katılımı artırmak. Türkiye'de hayat boyu öğrenmeye katılım oranı 2006 yılında yüzde 1,8'den 2015 yılında yüzde 4,6'ya yükselmiş olmasına rağmen, Avrupa Birliği'nin 2020 hedefi olan yüzde 15 oranına ulaşılması için planlı bir çaba sarf edilmesi gerekiyor.

        Hayat boyu öğrenme alanında yapılan çalışmalar, Türkiye'de öğrenme kültürünün güçlendirilmesine ihtiyaç duyulduğunu ve bireylerin öğrenme sonucunda elde edebileceklerinin daha fazla farkında olmaları gerektiğini gösteriyor."

        Akgül, küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerinin, eğitime yapacakları yatırım ile çalışanlarının becerilerini geliştirerek sağlayacakları katma değer, verimlilik artışı ve rekabet gücü konusunda farkındalıklarının ortaya çıkacağını vurguladı.

        Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da Denizli'de bu yıl 7 bin kurs açıldığını ve nüfusun yüzde 20'sinin bu kurslardan yararlandığını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler