Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde rahatsızlanan bir haftalık "Bayram Paşa" isimli buzağı, götürüldüğü veteriner hekimin uyguladığı oksijen maskesi sayesinde iyileşmeye başladı.

        Merzifon ilçesine bağlı Diphacı köyünde yaşayan Hüseyin Şenses, rahatsızlandığı için beslenemeyen buzağısı "Bayram Paşa"yı otomobilinin bagajına koyarak Gümüşhacıköy ilçesindeki veteriner hekime götürdü.

        Veteriner hekim Kudret Taştan, ölmek üzere olan buzağıyı oksijen maskesi ve serum takarak hayata döndürdü.

        Taşdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buzağının getirildiğinde can çekiştiğini söyledi.

        Yaptığı kontrolde buzağıda "neonatal septisemi" (yeni doğan buzağının mikrop kapması) saptandığını anlatan Taşdan, bu nedenle buzağının solunum ve kalp yetmezliği yaşadığını kaydetti.

        Tedavi amacıyla serum tedavisi uyguladıklarını ve oksijen maskesi taktıklarını dile getiren Taşdan, "Tedavinin ardından buzağının durumu stabil hale geldi. Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz hayvanlarının yavrulamasını 9 ay boyunca bekliyor. Bizler de bunun bilincinde olarak elimizden geleni yapıyoruz. Şu an buzağının durumu iyiye gidiyor, antibiyotik tedavisine başlayacağız." dedi.

        Şenses ise 35 senedir hayvancılıkla uğraştığını belirterek, bayram sabahı doğan buzağısına "Bayram Paşa" ismini verdiğini söyledi.

        Doğduğu günden bu yana hasta olan buzağısını başka veterinerlere de götürdüğünü belirten Şenses, "Son çare olarak buraya getirdim. Serum ile rahat nefes alabilmesi için oksijen maskesi taktı. Allah'tan ümit kesilmez. 9 ay boyunca bunun doğmasını bekledik, inşallah iyileşir. Allah izin verir de iyileşirse ileride bunu da kurbanlık olarak yetiştireceğiz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler