Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars Valisi Rahmi Doğan, terör örgütü mensuplarına teslim olmaları çağrısında bulunarak, "Amacımız terörü tamamen bitirmek, bundan dönüş yok. Devletimiz, hükümetimiz bu yönde kararlıdır ve buradan herkese çağrımız şudur ki bu işin sonu yok, gelsinler, teslim olsunlar." dedi.

        Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece Kağızman ilçe merkezindeki polis karakola saldırı düzenlendiğini, teröristlere anında karşılık verildiğini söyledi.

        Teröristlere teslim olmaları çağrısında bulunan Doğan, "Amacımız terörü tamamen bitirmek, bundan dönüş yok, devletimiz, hükumetimiz bu yönde kararlıdır ve buradan herkese çağrımız şudur ki bu işin sonu yok, gelsinler, teslim olsunlar. Terörü bitireceğiz, bunun başka çaresi yoktur. Bu yönde her türlü tedbirleri alıyoruz." diye konuştu.

        Doğan, Çemçe-Madur bölgesindeki terör olaylarına da değinerek, "Kağızman ilçemizdeki Çemçe-Madur bölgesi yılların sorunudur, Türkiye'de bunun gibi belirli noktalar var, inşallah önümüzdeki günlerde de oraya bakacağız." ifadelerini kullandı.

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öncülüğünde geçici köy korucularının görev yaptığı 22 ilin valisiyle toplantı gerçekleştirildiğini hatırlatan Doğan, şunları kaydetti:

        "Çok güzel, faydalı bir toplantı oldu ve herkes görüşlerini, fikirlerini söyledi. Toplantıda özellikle Çemçe-Madur bölgesi gündeme geldi ve ben de orada söz alarak, operasyonların işleyişi ve süreçleriyle ilgili sürecin kısaltılması gerektiğini ifade ettim. Sayın Bakanımız da her birimizi tek tek dinleyerek notlarını aldı. Operasyonları jandarma, özel harekat ve kara kuvvetleri, birlikte yapıyoruz. Jandarmanın planlamaları, raporları, onaylarına ilişkin süreci kısaltmaya yönelik bir önerim oldu.

        Bakanımız Soylu da bu talebi not aldı ve büyük ihtimal bu yönde bir değişiklik olabilir."

        Doğan, daha sonra Kağızman ilçesine geçerek, teröristlerin saldırı düzenlediği polis karakolunda incelemelerde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler