Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, balıkçı teknesinde 10-14 adeti 50-60 liradan satılan palamutları satın almak isteyen vatandaşlar limanda kuyruk oluşturdu.

        Bir balıkçı teknesinin limanda bol miktarda avlanan palamudu ucuza sattığını duyan çok sayıda vatandaş, kasa içerisinde 10-14 adeti 50-60 liradan satılan palamutları almak için birbiriyle yarıştı.

        Tekne sahibi ve Rize Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Barış Zaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl palamudun bol olduğunu belirterek, şunları söyledi:

        "Balığın bol olması nedeniyle kasasını 50-60 liradan satıyoruz. Halkımız balığı yesin biz de para kazalım. Bir kasada 10 balık olunca tanesi 6 liraya geliyor. Balıklar 700-800 gram arasında değişiyor. Bundan ucuzu yok. Zonguldak'ın Kilimli ilçesi açıklarında yaklaşık 20 ton palamut yakaladık. Tekneden balık sattığımız duyan vatandaşlarımız almak için yanımıza geliyor. Bundan ucuz balık yok."

        Tekneden balık alan Sabahattin Yılmaz da palamudun balıkçı tezgahlarında pahalı olduğunu, kasayla satılan balığın ise kendilerine ucuz geldiğini ifade ederek, "Kasasını 50 liraya aldım. İçerisinde 14 adet palamut var. Balıkçı tezgahlarında üç ve dört palamut 20 liradan satılıyor. Tanesi 10-20 liraya satılan bile var. Bunu kasayla alınca bize daha ucuza geliyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler