Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Guatelama'da düzenlenen Dünya Liseler arası futbol şampiyonasında birincilik elde eden Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, spor ve eğitim alanında başarılar gösteriyor.

        Lisenin bu yıl mezun ettiği öğrencilerde uçak, inşaat, harita mühendisliği, İngilizce mütercim tercümanlığı gibi bölümler de olmak üzere yüzde 47’lik bir yerleştirme oranı yakaladığı bildirildi.

        Okul Müdür Ali Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya şampiyonu olan öğrencilerden 14'ünün 4 yıllık Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na kayıt yaptırarak eğitilmiş sporcu yetiştirmenin en güzel örneğini verdiklerini belirterek, "Bu aynı zamanda, şu sıralarda gündeme getirilmeye çalışılan lisanslı öğrencilerin, okullarının sportif etkinliklerine katılmasın gibi olumsuz bir görüşün ne kadar yanlış olduğunu ortaya koymaktadır. Emek verildiğinde sporcuların iyi bir eğitimle sporlarını da daha iyi yapabileceklerinin en güzel örneğidir. Bu anlamda emeklerinden dolayı bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

        Lise olarak futbolda büyük başarılar elde ettiklerinin altını çizen Ali Turan, birçok oyuncunun şehre hizmet ettiğini, bu sezon okulları adına 12 transfer gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.

        Trabzon Erdoğdu Anadolu lisesi'nde eğitim gören ve profesyonel olan oyuncular şöyle:

        Yusuf Yazıcı, Furkan Taş: Trabzonspor

        Muhammet Beşir: Trabzonspor (Şanlıurfaspor kiralık)

        Hamza İpekçi: İstanbulspor

        Mehmet Yeşil: Trabzonspor (İstanbulspor kiralık)

        Hamdi Dereli, Mahmut Emin Kabul, Talha Aydemir: Ofspor

        Yağızcan Erdem, Cafercan Tosun: 1461 Trabzon

        Mücahit Çakır: Sakaryaspor

        Selim Dilli: Çorum Belediyespor

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler