Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt'in Tillo ilçesinde, "Tillo’nun Manevi Şahsiyetleri Konferansı" düzenlendi.

        Tillo Güneş Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri kapsamında ilçedeki Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansta İsmail Fakirullah Hazretleri, İbrahim Hakkı Hazretleri, Sultan Memduh Hazretleri ve Şeyh Mücahit Hazretlerinin hayatı ve fikirleri ele alındı.

        Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Tillo'yu anlamlandıran ve güzelleştirenin manevi şahsiyetleri olduğunu söyledi. Bunları anlamaları gerektiğini belirten Tutulmaz, "Bu şahsiyetler sadece bulunduğu günü, o devri, dönemi etkilemediler. Bugüne kadar bizim içinde bulunduğumuz dönemi de geleceği de etkilediler. Dolayısıyla bizim bunları anlamamız, anmamız ve onların ileri sürdükleri, rehberlik yaptıkları alanlarda onlara layık olacak şekilde davranmamız gerekiyor." diye konuştu.

        İlçe Belediye Başkanı İdham Aydın da Tillo'nun manevi şahsiyetlerinin yeryüzünü karanlıktan kurtaran alimler ve bilim insanları olduğunu ifade etti.

        İbrahim Hakkı Hazretlerinin yaptığı bütün bilimsel çalışmalar yanında karanlığı delmenin, aydınlığa çevirmenin somut düzeneğini kurduğunu anlatan Aydın, şöyle devam etti:

        "Gökyüzünde karanlığı delen, güzelleştiren süsleyen yıldızlardır, aydır ve yer olmazsa geceler karanlığa teslim olacak. Yeryüzünü karanlığa teslim etmemek için aydınlığın yolu, yüksek ruhlar Tillo'da ecdatlarımız müthiş çalışmalar yaptılar. Bu bilimsel ve ilmi çalışmaları Şeyh Hamza El Kebir, Şeyh Mücahit ile başlayarak velilik makamlarına kadar ulaştılar. Büyük hoca Fakirullah Hazretleri dini çalışmalarının yanında bilimsel çalışmalarını ortaya koydu. Önce 'bedene haram girmezse ne olur?' dedi. Kendi bedeninde uyguladı, yemedi içmedi. Sonra belli düsturlarını tavsiye ederek öğrencilerini yetiştirmeye başladı. Tavsiye ettiği öğretiler sonucunda İbrahim Hakkılar, Sultan Memduhlar yetiştirdi."

        Moderatör fizik yüksek mühendisi Feyzullah Toprak ise İbrahim Hakkı Hazretlerinin hem pozitif hem manevi ilimleri en iyi şekilde götüren önemli bir şahsiyet olduğunu kaydetti.

        Konferansa, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler