Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Beşikdüzü ilçesinde yaşanan sele ilişkin, "Elbette yağmur yağacak ama bunun tedbirini alacak olan da biziz. Daha az bir etkiyle daha az bir hasarla can kaybı olmadan atlatabilirdik. Bu mümkündü ama şu anda tamamen bu bedel geçmişte yaşanan hatalardan kaynaklanıyor." dedi.

        Torun, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ile sel felaketinin yaşandığı Beşikdüzü ilçesine gelerek incelemede bulundu.

        İlçe esnafının gezerek sorunlarını dinleyen Torun, yaşanan felaketten üzüntü duyduklarını belirterek "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

        Torun, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel felaketinin bir doğa olayı olduğunu dile getirerek, "Bunun tedbirlerini almak, ortadan kaldıracak yatırımları yapmak da yetkililerin ve hükümetin görevidir." ifadesini kullandı.

        Yeşil yol, maden yatakları, taş ocakları ve HES adı altında Karadeniz'in talan ve yağma edildiğini ileri süren Torun, şunları kaydetti:

        "Buna direnen insanlar da sanki bu ülkenin gelişmesinin önünü tıkayan, anarşist, gelişmesini istemeyen insanlar gibi addedildi. Halbuki bizim istediğimiz bu coğrafyayı bozarsanız hem can hem de mal kaybı olur. Bugün bunlar yaşanıyor. Diyoruz ki bunun bedeli ağır olur. Elbette ki yağmur yağacak ama bunun tedbirini alacak olan da biziz. Daha az bir etkiyle daha az bir hasarla can kaybı olmadan atlatabilirdik. Bu mümkündü ama şu anda tamamen bu bedel geçmişte yaşanan hatalardan kaynaklanıyor. Karadeniz'i ranta kurban ettik. Ranta doğayı, geleceğimizi teslim ettik. Tekrar uyarıyorum. Bu yanlıştan dönelim ve artık ahla vahla taziyeyle geçiştirmeyelim. Lütfen sadece 'geçmiş olsun' demeyelim. Bu yörede yaşayan insanlarımızın mağduriyetini, zararını giderelim. Onların geleceğe daha umutlu bakması için katkı sağlayalım."

        CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ise sel felaketinin ardından üç gündür devam eden yağışlar nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu kaydederek, "Devlet yaralarını saracaksa niçin bu insanların vergi borçları hala ertelenmedi, niye silinmedi? Niçin devlet SSK borçlarına ilişkin tedbir almadı? Bu esnaf, bu insanlar akşamları evlerine ne götürecek? Buna ilişkin neden bir tedbir alınmadı? Buradaki insanlara devlet moral olarak dokunmamışsa ne zaman dokunacak?" diye konuştu.

        Devlet yetkililerinin hasarın tespit edildiği yönündeki açıklamalarını eleştiren Pekşen, "Hasarı tespit ediyoruz' diyorlar. Hasarın tespitine değil tedavisine ihtiyaç var. Bu insanların akşamları evinde çorbaya ihtiyacı var. Esnafın çekinin, senedinin, sorununun çözülmesine ihtiyacı var." dedi.

        Pekşen, Karadeniz Bölgesi'nde çok ağır bir içme suyu sorunu yaşandığını savunarak, bu çökertilmiş eko sistemin yeniden geriye dönmesinin mümkün olmadığını iddia etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler