Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) – Edirne'de, yem bitkisi olarak ekilen silajlık mısır hasadına başlandı.

        Hayvancılıkta yem olarak kullanılan ve son yıllarda ekimi yoğun olarak yapılan silajlık mısır bitkisi çiftçilerin gözde ürünleri arasında yer alıyor.

        Silajlık mısırın diğer yem çeşitlerine göre daha ekonomik ve besleyici olması, hayvancılıkla uğraşan üreticilerin bu ürünü tercih etmesinin başlıca sebepleri arasında geliyor.

        Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, silajlık mısırın, özellikle büyükbaş hayvanların yem ihtiyacının karşılanması alanında büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

        Suiçmez, silajlık mısır sayesinde, yeşil ve sulu yemlerin bulunmadığı kış aylarında hayvanların iyi ve ucuz beslenmesinin sağlandığını belirterek, silajlık mısırın süt hayvancılığı için önemli olduğunu kaydetti.

        Hasadın başladığını ve yaklaşık 1 ay süreceğini anlatan Suiçmez, şu ifadeleri kullandı:

        ''Bakımı iyi olan tarlalar da dekar başına ortalama 6 ile 7 ton arasında bir verim alınıyor. Süt hayvancılığında çok ciddi bir besin kaynağı ve ekonomik bir bitki olduğu için girdilerin aşağı çekilmesinde önemli bir yere sahip. Hükumetimizde silajlık mısır ekimine güzel destekler veriyor. Dekar başına 90 lira bir destek var. Edirne genelinde birinci ve ikinci ekim olarak yaklaşık 100 bin dekar ekim yapılıyor.'' diye konuştu.

        Kış aylarında iklim koşullarından dolayı hayvanların meraya çıkamadığını ifade eden Suiçmez, yemin kışın kapalı alanda bakılan hayvanlarda önemli bir besin kaynağı olduğunu vurguladı.

        Avarız köyü üreticilerinden Ender Sar ise hasada başladıkları silajlık mısırın hayvanlar için çok önemli olduğunu belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler