Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt, Eynesil ve Görele ilçelerinde etkili olan aşırı yağışın oluşturduğu hasarın tespiti için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

        Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 Eylül Çarşamba günü Eynesil ve Görele ilçesinde aşırı yağışın hasarlara yol açtığını belirtti.

        İlçelerde aşırı yağışın oluşturduğu hasarların tespiti için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Yılmaz Kurt, "Yağış nedeniyle kent merkezindeki 2 köprümüz yıkıldı, kırsal kesimde de 2 köprü hasar gördü. Hem Eynesil hem de Görele ilçemizde köy yollarında ciddi hasarlar oluştu. Bazı köy yollarımız yağış sonrası ulaşıma kapandı." dedi.

        Kaymakam Kurt, hasarların bir an önce giderilmesi için de çalışmalar yürütüldüğünü kaydederek, ulaşıma kapanan köy yollarının hızla açıldığını söyledi.

        Yağıştan etkilenen yollarda da onarım çalışmaları yürütüldüğünü anlatan Kurt, 1-2 güne kadar yollarımızdaki sorunları gidermiş olacaklarını belirtti.

        Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ise yağış sonrası Topallı ve Dizgine derelerinin taştığını ifade ederek, "Dere üzerindeki 2 köprümüz yıkıldı. Kentte yaklaşık 40'a yakın ev ve iş yerinde su baskınları oluştu. İlçe merkezindeki altyapı tamamen çökmüş durumda. Çok ciddi hasarımız söz konusu." diye konuştu.

        Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini aktaran Somuncuoğlu, "İlçede çok ciddi hasarımız var. Şu anda hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Yine yağışın oluşturduğu hasarları da gidermek için yoğun çaba harcıyoruz. Tek tesellimiz can kaybının olmaması." ifadesini kullandı.

        Coşkun Somuncuoğlu, dere taşkınları sonucu bazı evlerde de hasarlar meydana geldiğini belirterek, buralarda ikamet edenlerin tahliye edildiğini aktardı.

        Etkili olan yağışın zaman zaman şiddetini artırdığına dikkati çeken Somuncuoğlu, "Eynesil genelinde yağış halen devam ediyor. Zaman zaman şiddetini de artırıyor. Yeni sıkıntıların oluşmaması, su baskınlarının yaşanmaması için gerekli tedbirlerimizi aldık. Ekiplerimiz teyakkuz halinde." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler