Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Türkeli Orman İşletme Müdürü Levent Teroğlu, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

        Teroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, rutin faaliyetlerinin dışında köylere yeni orman yolu ve mevcut orman yollarının düzenlemesini yaparak ilçe ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi.

        Köy yollarının üst yapısı için yıl sonuna kadar yaklaşık 400 bin lira harcanmış olacağını belirten Teroğlu, yeni orman yolu açılması için de yaklaşık 225 bin lira ödenek ayırdıklarını anlattı.

        Ormanlara bakım yapılabilmesi için yol ağının düzenli olması gerektiğine dikkati çeken Teroğlu, şunları kaydetti:

        "Hem Türkeli ormanlarına hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayarak üst yapı ve orman köylerimizde yeni yol açmaya devam ediyoruz. Bu yıl 20 kilometre orman köyümüzün üst yapı çalışmalarının 15 kilometresini tamamladık. Gökçealan, Direkli ve Satı köyünde bu çalışmaları bitirdik. Çatakörencik köyündeki orman yolumuzda da çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Çatakgüney ve Ayaz köylerindeki ormanlarımızda toplam 9 kilometre yeni yol açtık. Bunun yanı sıra ağaçların kesimi, sürütme, taşıma gibi işlemler için orman köylümüze yaklaşık 4 milyon 200 bin lira ödeme yaptık. Bu, yıl sonuna kadar 6 milyon lirayı bulacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler