Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Halis Bilden, Beşikdüzü ilçesinde yaşanan sele ilişkin, "Tespitlerimizi yapıyoruz. Tespitler bittikten sonra inşallah yaraları sarma noktasında devlet olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Tüm hasarı inşallah imkanlar çerçevesinde karşılayacağız." dedi.

        Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ve AFAD Trabzon İl Müdürü Ömer Kıratlı ile sel felaketinin yaşandığı Beşikdüzü ilçesine gelen Bilden, Atatürk Anaokulunda oluşturulan AFAD Kriz Merkezini ziyaret etti.

        Yetkililerden hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi alan Bilden, daha sonra selden zarar gören Giresun'un Eynesil ilçesine gitti.

        Sel nedeniyle yıkılan Dizgine Deresi üzerindeki köprüyü inceleyen Bilden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç gündür devam eden yağışlar nedeniyle Trabzon ve Giresun'da bazı bölgelerde hasarlar oluştuğunu ifade etti.

        Bilden, sel nedeniyle bazı iş yerlerinin bir metreden fazla çamurla dolduğunu belirterek, "Arazinin hepsini gezdik. Vatandaşlarımızı dinledik. Tespitlerimizi yapıyoruz. Tespitler bittikten sonra inşallah yaraları sarma noktasında devlet olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Tüm hasarı inşallah imkanlar çerçevesinde karşılayacağız." diye konuştu.

        - AFAD 50'den fazla ülkeye yardım yapıyor

        AFAD olarak Türkiye Cumhuriyeti adına 50'den fazla ülkeye yardımda bulunduklarını vurgulayan Bilden, şu değerlendirmede bulundu:

        "En son Gazze'ye iki gemi gönderdik. Yine Kızılay vasıtasıyla Somali'ye 11 bin tonluk bir gemi gönderdik. Balkanlarda geçen ay çok önemli bir sel felaketi oldu. Yine oradaydık. Yani dünyanın hangi yerinde, nerede olursa olsun eğer bir afet varsa ya da bir muhtaçlık, ihtiyaç varsa Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatlarıyla oralara gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen üzerimize düşen ne varsa onu yapmaya çalışıyoruz."

        AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da Trabzon'un Vakfıkebir, Beşikdüzü ve Giresun'un Eynesil ilçelerinde sel felaketiyle karşılaşıldığını belirtti.

        Doğal afetlerin Karadeniz'in en büyük sorunu olduğunu aktaran Balta, "Özellikle coğrafyanın zor ve engebeli olması nedeniyle yıllardan beri, 1950'den beri çarpık kentleşmenin getirdiği sorunlar bunlar. Bu afetlerden ders çıkarmamız lazım. Devletimiz güçlü. Üç günden beri gerek Trabzon gerekse Eynesil'de bütün kurumlar olarak bir kardeşlik duygusuyla yardımlaşmayla beraber yaralar sarılıyor." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler