Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Akşehir ilçesinde engelli kadrosunda 2012 yılından beri görev yapan kadın memur, sahte engelli raporu alarak devleti zarara uğrattığı iddiasıyla tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Devlet Personel Müdürlüğünce engelli kontenjanından 2012 yılında Akşehir Belediyesine memur olarak atanan H.İ.B'nin işe giriş için aldığı sağlık raporunun sahte olduğu yönünde gelen bir ihbar üzerine polis ekipleri çalışma başlattı.

        Yapılan inceleme sonucunda, "epilepsi hastası" olduğu yönünde raporu bulunan şüphelinin, SGK kayıtlarından, bu rahatsızlıkla ilgili hiç ilaç almadığı tespit edildi.

        Bunun üzerine gözaltına alınan H.İ.B, çıkarıldığı mahkemece "sahte sağlık raporu ile devleti zarara uğrattığı" iddiasıyla tutuklandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler