Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Çağan Irmak'ın yönettiği, Demet Akbağ'ın da başrolünde oynadığı, "Nadide Hayat" filminin Adana galası gerçekleştirildi.

        Bir alışveriş merkezindeki sinemada yapılan galaya, filmin oyuncuları Demet Akbağ, Yetkin Dikinciler, Efecan Şenolsun ve Çisem Çancı ile senarist ve yönetmeni Çağan Irmak katıldı.

        Çağan Irmak ve ekibi geçen yıl 18 Aralık'ta vizyona giren filmi, ekibi ve çok sayıda davetlinin katılımıyla birlikte izledi.

        Demet Akbağ,a uzun zaman sonra Adana'ya film festivali için geldiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

        Öte yandan festival kapsamında hafta boyunca yarışmanın finalistlerinden Erhan Tuncer'in ilk filmi "Ağustos Böcekleri ve Karıncalar", dünya prömiyerini, Mehmet Can Mertoğlu'nun, 69. Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası'nda, "Yılın En Yenilikçi Yönetmen Ödülü"nü alan "Albüm"ü ile Reha Erdem'in, 73.Venedik Film Festivali'nde, Jüri Özel Ödülü'nü alan "Koca Dünya" filmi de Türkiye gösterimini Adana'da gerçekleştirdi.

        Festivalde, seyirci karşısına çıkan Kıvanç Sezer'in, 51. Karlovy Vary Film Festivali Ana Yarışması'nda, dünya gösterimini yapan "Babamın Kanatları" filmi de Türkiye'de ilk defa kentte, yarışmanın finalistlerinden Handan Öztürk'ün "Bana Git De", Hiner Saleem'in "Dar Elbise", Çağdaş Çağrı'nın "Geçmiş", Güven Beklen'in "Mehmet Salih" ve Derviş Zaim'in "Rüya" isimli eserleri, dünya prömiyerlerini yaptı, Cemil Ağacıkoğlu'nun "Tarla" isimli filmi de büyük ödül için jüri karşısına çıkan eserler arasında yer aldı.

        Hafta boyunca film gösterimleri, atölye çalışmaları, söyleşi ve sergilerin de düzenlendiği festivalde ödül alanlar, birçok ünlü sanatçının katılımıyla yarın saat 20.00'de, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde yapılacak törende belli olacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler