Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) – Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Erdemli ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili, "Saatte hızı 50 kilometreye ulaşan yoğun rüzgar ve arazinin de sarp olması nedeniyle güçlük çekiyoruz ancak gece de olsa çalışmalarımız sürüyor." dedi.

        Yılmaz, Erdemli ilçesi Sarılar mevkisindeki yangına müdahale çalışmalarıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğleden sonra çıkan yangına 3 söndürme uçağı, 6 helikopter, 28 arazöz, 12 su tankı, 2 iş makinası, 15 teknik eleman, 100’ün üzerinde yangın söndürme personeliyle müdahale edildiğini belirterek, takviye olarak Antalya ve Adana’dan da ekiplerin çalışmaya katıldığını bildirdi.

        Hava karanana kadar helikopter ve uçakların yoğun şekilde kullanıldığını ifade eden Yılmaz, şu an karadan müdahaleye devam ettiklerini kaydetti.

        Yangını üç noktadan çevrelediklerini dile getiren Yılmaz, "Saatte hızı 50 kilometreye ulaşan yoğun rüzgar ve arazinin de sarp olması nedeniyle güçlük çekiyoruz ancak gece de olsa çalışmalarımız sürüyor." dedi.

        Erdemli Kaymakamı Osman Taştan da yangın söndürme konusunda ekip ve teknik imkan konusunda yeterli olduklarını, itfaiye ekiplerinin de çalışmaya destek verdiğini bildirerek, "Yangın, Erdemli Atış Poligonu'na yaklaşık 3 kilometre mesafeye kadar geldi ancak alınan tedbirler sonucu şu an burası için bir tehlike bulunmuyor." diye konuştu.

        Bu arada, Anamur ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına da müdahalenin sürdüğü öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler