Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından "Akkent Projesi" kapsamında 200 konut için kura çekimi yapıldı.

        Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde noter huzurunda yapılan kura çekimi ile 200 hak sahibi aile belirlendi.

        Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, törende yaptığı konuşmada, TSE standartlarında konutlar üreterek, dar gelirli 200 aileyi daha uygun şartlarda ev sahibi yapacaklarını söyledi.

        Projeye bin 500 vatandaşın başvuru yaptığını, kura sonucunda belirlenen 200 ailenin 1,5 yıl sonra evlerine kavuşacağını belirten Mahçiçek, şunları kaydetti:

        "Geçen yıl 12 Şubat’ta ilk toplu konut projemize başlamıştık. 18 ay sonra, hedeflediğimiz sürede binalarımızı tamamlayarak, Kurban Bayramı öncesinde 604 ailemizi ev sahibi yaptık. Şimdi de 200 konutluk bir projeye başlıyoruz. Bu projeye de bin 500 başvuru olmuş. Şartları taşıyan 279 vatandaşımız belirlenmiş ve şimdi de kura sonucu 200 şanslı ailemizi tespit edeceğiz. İnşallah bu projemizi de 1,5 yıl da tamamlayacağız. Belki 3 ay sonra ikinci bir aşamamız daha olacak. Uygun arsaları ürettiğimiz takdirde 200 konut daha yapmaya çalışacağız. Gerçekten sizler için çalışmaya, hizmet üretmeye gayret ediyoruz, çabalıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler