Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli'de, iki doğal kaplıca alanın açık teklif usulü ile ihale edilerek 10 yıllığına kiraya verileceği bildirildi.

        Tunceli İl Özel İdare Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, İl Encümen Başkanlığı tarafından Pülümür ilçesi Bozağakaraderbent Köyü Kaplıcası ve Nazımiye ilçesi Aşağı Doluca Köyü Kaplıcasının kiraya verileceği kaydedildi.

        İhalelerin 5 Ekim tarihinde İl Özel İdaresi Encümen Toplantı Salonunda ayrı ayrı yapılacağı aktarılan açıklamada, şu ifadeler yer verildi:

        "5686 Sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu ve aynı kanuna bağlı uygulama hükümleri kapsamında, idaremiz adına alınan jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular ruhsat sahalarına ait işletme ruhsatlarının işletme hakkı 10 yıl süre ile kiraya verilmesi için 2886 Sayılı Kanunun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile ihale edilecektir. İsteklilerin, Bozağakaraderbent ve Aşağı Doluca kaplıcalarının ihaleleri hakkında ayrıntılı bilgileri Tunceli İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünden öğrenebilirler."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler