Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "2017 sözleşmesi 3 şarta dayalı olacak. Bir, Bosch sözleşmesi esas kabul edilecek. İki, kategori zamları yeniden ayarlanacak. Üç, kıdeme dayalı bir sözleşme olacak." dedi.

        Kavlak, Bursa'da bir kültür merkezinde düzenlenen "Türk Metal Sendikası Bursa 1 No'lu Şube 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı"nda, 2017 toplu iş sözleşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        İşçi sınıfının 25 yıldır büyük bir zafere susadığını dile getiren Kavlak, "İşte o sözleşmenin zamanı geldi. Şimdi 2017 sözleşmesinin hazırlıklarını tamamlıyoruz. Yola çıkacağız ve geri dönmeyeceğiz. Hep birlikte gemileri yaktık, geri dönüş yok." diye konuştu.

        Kavlak, sözleşme ilkelerine sahip çıkacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Tezgah tezgah dolaşacağız ve üyelerimize hedeflerimizi anlatacağız. Bıkmadan, usanmadan, yorulmadan çalışacağız. Üyemiz, 'Tamam bu benim sözleşmem, altına imzamı atarım. Arkasında dururum ve sonuna kadar mücadele ederim' diyene kadar anlatacağız. Zafer, Türk Metal'e sahip çıkan emekçinin olacak. Bugüne kadar yüzlerce, binlerce sözleşme imzaladık. Pişman olduğumuz tek bir sözleşmeye imza atmadık. Belki de en önemlisi üyemize yalan söylemedik."

        2017 sözleşmesini 3 şart üzerine inşa ettiklerini dikkati çeken Kavlak, "2017 şimdiye kadar imzaladığımız sözleşmelerden daha iyi bir sözleşme olacak ve çığır açacak. 2017 sözleşmesi 3 şarta dayalı olacak. Bir, Bosch sözleşmesi esas kabul edilecek. İki, kategori zamları yeniden ayarlanacak. Üç, kıdeme dayalı bir sözleşme olacak. Bu 3 şartı hayata geçirdiğimizde, imzalayacağımız sözleşme iyi bir sözleşme olacak." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler