Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen Ankara Koşusu'nu, jokey Halis Karataş'ın bindiği "Victory is ours" isimli at kazandı.

        Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda yapılan koşuda birinciliği, 3.01.55'lik derecesiyle "Victory is ours" isimli at kazanırken, ikinciliği 3.01.69 ile jokey Ahmet Çelik ile "Graystorm", üçüncülüğü ise 3.03.16'lık derecesiyle jokey Akın Sözen'in bindiği "Nurhanbey" isimli at elde etti.

        "Graystorm" isimli at, aynı yıl içinde belirlenen 3 yarışı da birinci tamamlayan 3 yaşındaki safkanlara verilen "üçlü taç" unvanı için piste çıktı. Tay Deneme ve Gazi Kupası yarışlarının şampiyonu "Graystorm", 8 safkanın mücadele ettiği yarışı ikinci sırada tamamlayarak, 15 yıl aradan sonra "üçlü taç" unvanını kazanma şansını kullanamadı.

        "Üçlü taç" unvanına Türkiye'de son 60 yılda sadece 8 safkan sahip olabildi.

        Yarışın ardından "Victory is ours" isimli atın sahibi Yıldırım Gelgin'e kupasını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı, antrenör Aydın Küçükaksoy'a kupasını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil ve jokey Halis Karataş'a kupasını, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler