Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), hükümeti ortadan kaldırmayı, Meclis'i feshetmeyi ve örgütün elebaşını devletin başına getirmeyi amaçladığını belirterek, "Bu niyetlerini perdelemek için Yurtta Sulh Konseyi ismini koydular ama dikkat ederseniz hiçbir eylemlerinde barış kavramının emaresi bile yoktur." dedi.

        Aksakal, partisinin Aydın İl Kongresi'nde, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Ordu, emniyet ve yargı içindeki "militanların" darbe girişimiyle Türkiye'nin rejimini değiştirmeyi hedeflediğini anımsatarak, darbecilerin ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve üniter yapısını hedef aldığını anlattı.

        Aksakal, şunları söyledi:

        "FETÖ, hükümeti ortadan kaldırmayı, Meclis'i feshetmeyi, örgütün lideri konumundaki elebaşını da devletin başına getirmeyi amaçlayarak din esaslı yapı oluşturmak istedi. Bu niyetlerini perdelemek için Yurtta Sulh Konseyi ismini koydular ama dikkat ederseniz hiçbir eylemlerinde barış kavramının emaresi bile yoktur."

        Seçimlerin 2019'da yapılmasına ilişkin tartışmaları da değerlendiren Aksakal, şöyle devam etti:

        "Önümüzdeki seçimlerde DSP mutlaka Meclis'te temsil edilecek ve tekrar Türkiye’nin kurtuluş reçetesi DSP’nin iktidarıyla hayata geçecek. DSP, ülkenin ve halkın çıkarları doğrultusunda siyaset yapıyor. Rahmetli Ecevit, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en düzgün siyasetçilerinin başında gelir. DSP, Atatürk ve Ecevit'in yolunda ilerlemektedir."

        Kongrede Mehmet Işık, yeniden il başkanlığına seçildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler