Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Aydın'da Kuşadası ve bölge turizmindeki sorunların çözümü için Turizm Eylem Planı toplantısı yapıldı.

        Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak başkanlığında Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıda 2016 yılında yaşanan turizmdeki sıkıntıların 2017 yılı ve sonrasında yaşanmaması için nelerin yapılabileceği konuşuldu.

        Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Koçak, şunları dile getirdi:

        "Bu toplantı teknik tabiriyle bir arama diyebileceğimiz bir toplantı. Büyükşehir Belediyemiz, Kaymakamlığımız, Kuşadası Belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve turizmle ilgili akademisyenlerimizin de içinde bulunduğu bir grupla içinden geçtiğimiz dönemin problemlerini tartışalım. Turizmin buradaki problemlerini tartışalım. Sorunların kök sebeplerini belirleyelim. Teşhisi doğru koyalım. Bu teşhisi koyduktan sonra çözüm yollarını hep beraber tartışıp bir eylem planı oluşturalım istedik."

        Eylemleri, projeleri yapmaktan öte bunları gerçekleştirmenin önemine işaret eden Koçak, şöyle devam etti:

        "Bu eylem planı kabul edildikten sonra buradaki heyetin içinden her seviyede takip yapacağımız izleme komitesi oluşturalım istiyoruz. Bu izleme komitesi belli dönemlerde eylemlerin gerçekleşmesi için hem girişimleri takip edecek hem de raporlama yapacak ne kadar gerçekleştiğiyle ilgili. Karşılaşılan problemler varsa geri bildirimlerle ilgili yerlere ulaştıracak ve düzeltici önlemler alarak eylemlerin gerçekleşmesini sağlamaya gayret edeceğiz."

        Toplantıya,Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler