Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu "Baa3"ten "Ba1"e çekmesi ve not görünümünü "durağan" olarak belirlemesine ilişkin, "Moody's'in kararı yeniden değişecek ve notumuz daha iyi seviyelere gelecektir buna şüphemiz yok." dedi.

        Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin büyümesini istikrarla sürdürerek 2023 hedeflerine ulaşacağına inandığını söyledi.

        15 Temmuz darbe darbe girişiminin ardından ekonomide reform çalışmalarının hızla devam ettiğini, güven ortamı ve mali disiplin için çalışmaların sürdüğünü aktaran Kösemusul, iş dünyasının, ekonomi yönetimine güveniyle, cesaretli adımlar atarak üretmeye ve başarılı olmaya devam edeceğini dile getirdi.

        Kösemusul, güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasi için iş dünyasının her zamankinden daha çok çalışacağını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

        "Türkiye büyük sıkıntı ve badireleri hamd olsun beklenenden daha kısa zamanda atlatmıştır. İstikrar ve güven ortamı ile ekonomimiz büyümeye, bütçemiz fazla vermeye inşallah devam edecek. Moody's'in kararı yeniden değişecek ve notumuz daha iyi seviyelere gelecektir buna şüphemiz yok. Sakarya iş dünyasına inanıyor ve güveniyoruz. Reformların sürmesi ile birlikte iş dünyamızın gayreti ve katkılarının daha da artacağına ve 2023 hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler