Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hain çetelere asla teslim etmeyeceğini söyledi.

        Ataş, Antalya'daki Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde, partisinin Kepez İlçe Başkanlığınca düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2002 yılında memur maaşını ödeyemeyen, ekonomisini yönetemeyen bir Türkiye'den kişi başına düşen milli gelirin 10 bin 500 doların üzerine çıktığı, IMF'ye borçlarını kapatmış bir Türkiye'ye geldiklerini anlattı.

        AK Parti'de siyaset yapmanın ayrıcalıklı olduğunu ifade eden Ataş, 2002'den bu yana girdikleri her seçimi kazandıklarını ve bu başarıları bir zamanlar bazılarının "Muhtar bile olamaz" dedikleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde yakaladıklarını belirtti.

        Ataş, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Erdoğan'a yönelik saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

        "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hain FETÖ terör örgütü çetelerinin Marmaris'te düzenlediği suikast planından 15 dakika ile kurtulması, 5 dakika ile Dalaman Havalimanından kurtulması, uçakların tehditleri arasında İstanbul'a kazasız belasız inişinin tek nedeni istikametinden sapmayışıdır, samimiyetinden vazgeçmeyişidir. Bu milletin, mazlum milletlerin, insanların duasının sonucudur. Tayyip Erdoğan'a, 'Bu kadar Suriyeli'ye bakmaya mecbur muyuz?' diyenlere karşı 'Onlar bizim kardeşlerimizdir, mazlumlarımızdır. Onlara bakmak Allah'ın bize yüklediği borçtur' anlayışıyla yardım etmesiyle bu belalardan kurtulduk."

        Ataş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızan asker kılığına bürünmüş hain çetelerin milletin saf, tertemiz duygularla verdiği vergiler karşılığında alınan uçaklarla ülkenin en stratejik kurumlarını bombaladığını vurguladı.

        Türkiye'de 15 Temmuz gecesi ilk sokaklara inenin AK Parti'liler olduğunu belirten Ataş, "Cumhurbaşkanımızın telefon bağlantısının ardından bütün millet sokağa indi. Bu ülkede ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin kalbinden Recep Tayyip Erdoğan sevgisini sökemeyecekler. 79 milyon nüfusumuz içerisinde kellesini alabilecekleri en son kişi Tayyip Erdoğan'dır. Bu millet asla Tayyip Erdoğan'ı bu hain çetelere teslim etmeyecek. Kimsenin tereddüdü olmasın." diye konuştu.

        Demokrasi nöbetleri süresince terör örgütü PKK'nın hiçbir saldırıda bulunmadığına dikkati çeken Ataş, "Nöbet bitti saldırılar başladı. Anlıyorsunuz değil mi? PKK neyse FETÖ odur. FETÖ neyse DHKP-C, DAEŞ odur. Hepsinin ortak noktası Türkiye, AK Parti, millet, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır." ifadesini kullandı.

        - "Temizlik devam ediyor"

        Ataş, bazı gazetelerde "Nihayet AK Parti temizlik yapmaya başladı" yönünde haberler çıktığını aktararak, şunları söyledi:

        "(Biz bu kadar temizlik yaptık) diye kimseye hesap verecek halimiz yok. AK Parti'nin yönetici kadrolarına inanın ve güvenin. Bu kadrolar gereğini yapar ve yolculuğuna devam eder. Biz 17 Temmuz'dan itibaren o temizliği yapmaya başladık. Biz bunları kalkıp da reklam yaparak yapma durumunda değiliz ve kimseye de hesap verme durumunda değiliz. Defteri kapatmadık. Kurumların içinde var. Temizlik devam ediyor. Yanlış yapılmışsa vicdanı olarak bu yanlıştan dönülmesi gerekiyor. Kimseye haksızlık yapılması taraftarı değiliz. Varsa bir yanlışlık bu yanlışlığı düzeltmek boynumuzun borcudur. Biz yerimizde sağlam durmaya mecburuz. AK Parti üzerinden oynanmak istenen bütün oyunlar partiyi çökertmeye yönelik girişimlerdir. AK Parti'yi demokratik yöntemlerle çete örgütleriyle alt edemeyenler kendi içinde bizi birbirimize düşürebilir miyizin hesabını yapıyorlar.

        Sosyal medyada 5-6 sene önce çekilmiş fotoğrafları bugün çekilmiş gibi yayınlayan tipler var. Sinekten yağ çıkarmanın hesaplarını yapmak isteyenler var. Ayıptır, günahtır. Haktan hukuktan bahsedenler kimseye haksızlık yapma hakkına sahip değildir. Bu çirkin davranışlarını yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum."

        Toplantıya Ataş'ın yanı sıra, AK Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enc, Atay Uslu ve AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler