Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yakında hizmete açılacak Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile İleri Kompozit Mükemmeliyet Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

        Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (DOSAB) merkezleri ziyaret eden Müezzinoğlu'na BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bilgi verdi.

        İlk önce 64 ayrı meslekte sınav ve belgelendirme hizmeti verecek MESYEB’in yeni binasını inceleyen Müezzinoğlu, buradaki sınav alanlarını gezdi. Müezzinoğlu, ardından tekstil sektöründe inovatif büyümeyi hızlandırma amacıyla hayata geçirilecek Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile İleri Kompozit Mükemmeliyet Merkezi hakkında bilgi aldı.

        Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, üç merkezin de ülke ve kent ekonomisine büyük güç katacağını söyledi.

        BTSO'nun örnek projeleri hayata geçirdiğini belirten Müezzinoğlu, "Bursa'ya kazandırılan mükemmeliyet merkezlerimiz ve MESYEB, önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Mükemmeliyet merkezleri ile sektörlerimizin inovasyon ve katma değerli çalışmaları güç kazanacak. MESYEB'in de meslek niteliklerinin yükselmesine güç katacağına inanıyorum." diye konuştu.

        İleri Kompozit Mükemmeliyet Merkezi'nin otomotivden havacılık ve rüzgar enerjisine kadar birçok sektörde dönüşüm sağlayan, üretim, test, sertifikasyon ve eğitim faaliyetleri ile entegre edilmiş bir merkez olacağını anlatan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da şunları kaydetti:

        "Uzay ve savunma tekstilleri, spor tekstilleri, kompozit malzemeler, ev teknik tekstilleri, jeotekstiller ve giyim teknik tekstilleri gibi alanlarda bin 100’ün üzerinde test yapabileceğiz. Merkezde oluşturacağımız Ar-Ge atmosferiyle hedeflerimize ulaşma noktasında çok değerli bir projeyi hayata geçiriyoruz. MESYEB, mesleki yeterlilikleri tarafsız bir şekilde değerlendirerek, belgelendiren, meslek standartlarının dünyada olduğu gibi ülkemizde de uygulanmasına öncülük ediyor. 5 sektör 64 ayrı meslekte sınav ve belgelendirme tecrübesine sahip merkezimiz, kısa bir süre içerisinde Türkiye'nin iş sağlığı ve güvenliği kimliğine güç kattı."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler